Support service
×

Stop loss

Stop loss, atau pesanan keselamatan, adalah pesanan yang dilakukan dengan broker untuk menutup kedudukan secara automatik ketika harga mencapai tahap tertentu. Anda boleh menetapkan pesanan keselamatan untuk mengurangkan kerugian sekiranya berlaku pergerakan pasaran yang tidak dijangka.
 
Stop loss adalah pesanan untuk menyekat risiko dan bukannya memperoleh keuntungan.
 
Salah satu peraturan pengurusan wang : "Hadkan kerugian untuk setiap urus niaga hingga tidak melebihi 5% dari baki." Dengan kata lain, ini bermaksud stop loss tidak lebih dari sekadar jumlah mata yang bergantung kepada jumlah pesanan untuk setiap transaksi. Tetapi peraturan ini tidak sesuai untuk setiap keadaan. Menurut carta jangka panjang, tahap berhenti yang agak rendah diperlukan untuk mempertimbangkan noise dan tahap yang agak tinggi - untuk memenuhi prinsip berhenti / untung 1: 3. Menetapkan "stop" yang tinggi pada carta 15 minit bermaksud keuntungan yang tidak mencukupi, sementara menetapkan "stop" lebih tinggi sedikit bermaksud mendapatkannya dengan noise. Bagi spekulator agresif, prospek seperti itu sama sekali tidak dapat diterima, kerana dengan peningkatan jumlah pesanan, ukuran nilai "stop" berkurang. Jadi, di mana ia harus diletakkan?
 
Pada mulanya, adalah perlu untuk mengira di mana selamat untuk menghentikan keadaan ini. Sekiranya anda menggunakan saluran, penghentian biasanya diletakkan di luar sempadan saluran. Sekiranya anda menggunakan tahap sokongan / rintangan, maka keluar dari tahap. Oleh itu, semasa penembusan saluran atau sempadan ada kemungkinan trend akan berubah dan wang anda akan disimpan dari keadaan yang akan berlaku. Sekiranya tidak ada saluran atau sempadan, maka pilihan terbaik untuk meletakkan stop loss adalah di atas atau di bawah graf lilin sebelumnya untuk dijual atau dibeli. Terdapat beberapa petunjuk normatif, mempermudah penetapan titik keluar - Bollinger dan Parabolic. Segala-galanya mudah dan jelas dengan Parabolic - "stop" diletakkan pada titik indikator; Bollinger berfungsi mengikut peraturan saluran.
 
Setelah semua "di atas" dan "dibawah", selang antara kemasukan yang diharapkan dan stop loss diukur. Sekiranya kemungkinan kerugian kurang dari 5% dan keuntungannya dapat diperoleh, anda pasti dapat memasuki pasaran.
 
Selalunya, perincian ini tidak mencukupi untuk membuat anggaran sama ada jalan keluar dari kedudukan ditetapkan dengan betul atau tidak. Sekiranya kemungkinan kerugian lebih dari 5% dan keuntungannya meningkat tinggi, lebih baik menunggu keadaan yang lebih baik. Sekiranya tahap berhenti terlalu rendah, lebih baik memberikannya lebih banyak ruang lingkup.
 
Sebaik sahaja harga berada pada jarak positif yang pasti dari titik masuk, henti rugi mungkin mula mengikuti titik tersebut. Menurut peraturan "di atas / di bawah lilin sebelumnya", ia dapat berjaya menaikkan harga pada titik di mana dorongan menunjukkan kemunduran. Untuk tujuan tersebut, stop loss terapung dirancang, tetapi tidak berkesan kerana sekatan mata.
 
Kaedah sekatan risiko sedemikian menjadikan strategi pengujian dan anggaran pengembalian bulanan sukar dilakukan, tetapi lebih fleksibel daripada stop loss.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""