Technische vragen


Kan positie niet openen.

Een van de belangrijkste redenen waarom het niet lukt om een transactie te openen op een handelsplatform, is het invoeren van het investeerderswachtwoord in plaats van het handelswachtwoord. Zorg ervoor dat je het handelswachtwoord invoert in het autorisatieformulier.

Een andere veelvoorkomende reden die het onmogelijk maakt om een transactie te plaatsen, is een te hoog handelsvolume. Dit betekent dat er onvoldoende vrije marge in je account is om een transactie te openen. Er zijn drie manieren om dit probleem aan te pakken:

1. Verlaag het volume van de transactie die je wilt openen.

2. Kies een hogere hefboomverhouding. Dit kan rechtstreeks vanuit je klantomgeving worden gedaan door te selecteren vanuit het linker menu Accountinstellingen > Persoonlijke informatie.

3. Stort meer geld op je rekening, zodat er voldoende middelen zijn om een transactie te openen met het beoogde volume onder de huidige hefboomverhouding.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de foutmelding ""De handelscontext is bezig"" die kan optreden wanneer je een order probeert te openen/sluiten/wijzigen. Deze foutmelding betekent dat je hebt geprobeerd een nieuwe positie te openen terwijl het vorige verzoek om een positie te openen/sluiten/wijzigen nog niet is verwerkt. Om dit probleem op te lossen, kun je wachten tot je vorige verzoek is verwerkt of het handelsplatform opnieuw starten. Deze fout treedt op aan de zijde van de cliënt, niet aan de zijde van de server.

Bij hoge volatiliteit op de financiële markten (bijvoorbeeld tijdens de publicatie van cruciaal economisch nieuws) kan het voorkomen dat je meerdere requotes krijgt (dat wil zeggen dat de server je een nieuwe prijs aanbiedt in plaats van je verzoek) bij het openen/sluiten van een positie. Om dergelijke situaties te voorkomen, kun je de optie ""Maximale afwijking van geciteerde prijs inschakelen"" controleren in het venster voor het openen/sluiten van een order. Door een bepaalde waarde in te stellen, kan het systeem automatisch een positie openen tegen een nieuwe prijs als de afwijking van de geciteerde prijs ten opzichte van de aangevraagde prijs de door de handelaar gedefinieerde limiet niet overschrijdt.

Uitgelichte artikelen

Problemen met storten / opnemen

Problemen met storten / opnemen

Commissie op stortingen / opnames

Commissie op stortingen / opnames

Stort geld op uw account met een van de beschikbare methoden