Pengesahan


Apakah syarat yang mesti dipatuhi oleh dokumen yang dimuat naik?

Semua dokumen yang dimuat naik untuk pengesahan akaun mesti memenuhi syarat berikut:
 
1. Salinan yang diimbas mestilah jelas dan berwarna.
2. Salinan yang diimbas mestilah lengkap dan tersebar dua halaman.
- Kedua-dua sisi dokumen pengenalan diri mesti diimbas.
- Sekiranya, menurut peraturan negara tempat tinggal pelanggan, paspor tidak diubah atau diperbaharui pada usia tertentu tetapi mempunyai foto baru yang disisipkan ke dalam dan / atau tarikh luput diperpanjang, salinan halaman tersebut juga harus diserahkan .
- Sekiranya nama pelanggan ada dalam dua bahasa dalam pasport, tetapi data ini terdapat pada halaman yang berlainan, salinan yang dipindai dari kedua halaman tersebut mesti disediakan.
 
3. Tidak dibenarkan penghapusan, penambahan, calar atau manipulasi lain yang tidak dibenarkan.
4. Foto mestilah berkualiti tinggi.
5. Nama di akaun mestilah sama dengan nama dalam dokumen.
6. Salah satu dokumen yang dimuat untuk pengesahan mesti membuktikan alamat pelanggan. Alamat yang dinyatakan dalam data akaun mestilah sama seperti dalam dokumen.
7. Dokumen yang dihantar mesti sah sekurang-kurangnya 6 bulan pada saat memohon pengesahan dan dicop dan ditandatangani dengan sewajarnya.
8. Dokumen yang dimuat naik untuk pengesahan tahap kedua mestilah berbeza dari dokumen yang dihantar untuk tahap pertama. *
9. Sekiranya akaun didaftarkan atas nama entiti undang-undang, dokumen yang mengesahkan pendaftaran syarikat mesti diberikan. **
10. Dokumen dalam bahasa kebangsaan mesti diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris dan notari. Setelah memuat naik, anda juga harus menyerahkan salinan yang asal yang diimbas.
11. Jenis fail yang diterima adalah .png, .jpeg, .jpg, .gif dan .pdf. Ukuran fail tidak boleh melebihi 2 MB, resolusi harus lebih dari 400 piksel.
12. Penyata bank elektronik dan bil utiliti elektronik tidak diterima untuk pengesahan. Penyata bank dapat diterima jika dokumen ditandatangani dan dimeteraikan oleh pegawai bank, bil utiliti harus dimuat dengan slip pembayaran. Sekiranya terdapat kod bar atau kod QR pada bil utiliti, maka anda tidak perlu memuat turun slip pembayaran.
13. Tidak dibenarkan menaip nama dengan huruf besar. Hanya huruf pertama nama / nama yang boleh ditulis dengan huruf besar.
 
* Syarat 8 juga berlaku untuk pelanggan yang memuat naik halaman pasport yang sama ke kedua-dua tahap pengesahan. Syarat tersebut tidak berlaku untuk pelanggan yang menyerahkan halaman pasport yang mengandungi alamat tempat tinggal bersama dengan halaman utama (halaman maklumat) pasport. Sekiranya halaman utama pasport dimuat naik untuk tahap pertama, halaman yang mengesahkan alamat tempat tinggal cukup untuk mendapatkan status pengesahan tahap kedua.
** Sekiranya akaun perdagangan dibuka oleh entiti undang-undang, dokumen yang mengesahkan pendaftaran syarikat dan perakuan pemegang saham perlu dimuat naik untuk lulus tahap pengesahan pertama. Untuk tahap pengesahan kedua, dokumen pengenalan individu yang memiliki akaun mesti disediakan.
 
Dokumen untuk pengesahan tahap pertama:
 
a) Artikel persatuan dan memorandum persatuan, atau dokumen yang setara;
b) Dokumen pendaftaran (sijil pendaftaran, perakuan penggabungan, dll.);
c) Daftar pengarah (ketetapan dewan, pelantikan pengarah, perakuan penyandang jawatan).
 
Dokumen untuk pengesahan tahap kedua:
 
a) Salinan pasport yang diimbas dari orang yang berniaga di akaun (atau pengarah, jika dia adalah orang yang boleh diperdagangkan);
b) Surat kuasa untuk menjalankan operasi pada akaun perdagangan (jika perdagangan dilakukan oleh orang selain pengarah syarikat).

Artikel pilihan

Komisen

Apakah komisen yang dikenakan semasa mendeposit atau mengeluarkan dana

Tidak dapat membuka pesanan

Langkah-langkah yang perlu diambil oleh pelanggan broker terkemuka InstaForex apabila mustahil untuk membuka kedudukan (pesanan)

Sila pilih kaedah yang tersedia untuk menambah nilai ke akaun anda