Support service
×

Am pierdut unele/toate detaliile contului meu. Ce trebuie să fac? Cum pot schimba detaliile contului?

Situația 1
Ați uitat parola de trader.
 
Soluție: contactați echipa noastră de suport pentru a vă ajuta prin orice mijloc de comunicare, specificând numărul de cont și cuvântul de cod. În plus, specificați noua parolă de trader pe care doriți să o utilizați (6-12 caractere, trebuie să fie formată din litere latine și cifre).
 
Situația 2
Ați uitat cuvântul de cod.
 
Soluție: contactați echipa noastră de asistență pentru asistență, trimițând un e-mail la [email protected] sau [email protected]. Vă rugăm să atașați o scanare a documentului național de identitate/permisului de conducere și să specificați numărul contului dumneavoastră. Cuvântul de cod va fi fie recuperat, fie resetat.
 
Situația 3
Ați uitat numărul contului.
 
Soluție: contactați echipa noastră de asistență pentru asistență, trimițând un e-mail la [email protected] sau [email protected]. Vă rugăm să specificați numele complet și/sau adresa de e-mail pe care ați folosit-o pentru a vă deschide contul și să atașați o scanare a documentului național de identitate.
 
Situația 4
Ați uitat codul PIN pentru retragerea de bani.
 
Soluție: contactați echipa noastră de asistență pentru asistență, trimițând un e-mail la [email protected] sau [email protected].
Atașați o scanare a documentului național de identitate/permisului de conducere și includeți numărul de cont și cuvântul de cod. Nu uitați să specificați noul cod PIN.
 
Situația 5
Doriți să modificați adresa de e-mail sau orice alte detalii specificate în rezumatul contului din zona dumneavoastră de client.
 
Soluție: contactați echipa noastră de asistență pentru asistență, trimițând un e-mail la [email protected] sau [email protected]. Vă rugăm să atașați o scanare a documentului național de identitate/permisului de conducere și să includeți numărul de cont, un cuvânt de cod, precum și detaliile pe care doriți să le modificați.
 
Situația 6
Doriți să aflați unele informații despre contul dumneavoastră sau să modificați rata de îndatorare (leverage) și tipul de cont.
 
Soluție: Puteți obține toate informațiile despre contul în Zona Clienți, conectându-vă cu numărul contului și parola de trader. De asemenea, puteți schimba parola de trader și raportul leverage-ului precum și activa/dezactiva serviciul Swap Free în Zona Clienți.

Exprimați-vă părerea

Mulțumesc! Există ceva ce ați dori să adăugați?

Cum ați evalua răspunsul primit?

Lăsați un comentariu (opțional)

Feedback-ul dumneavoastră este foarte important pentru noi.
Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru a completa sondajul nostru online.

smile""