Perkhidmatan sokongan
×

Moving average envelopes

Simple Moving average dapat diubah menjadi alat baru - moving average envelopes. Alat ini, seperti [[Bollinger band | Bollinger band]], digunakan untuk mengesan had pergerakan harga semasa.
 
Formula
 
Indikator terdiri daripada tiga baris.
 
Jalur envelopes atas:
 
Moving Average Upper Band = Moving Average + (K / 100) x Moving Average
 
di mana K adalah peratusan harga yang MA naikkan.
 
Jalur envelopes bawah:
 
Moving Average Lower Band = Moving Average - (N / 100) x Moving Average
 
di mana N adalah peratusan MA turun.
 
Penerangan:
Moving Average Envelopes terdiri daripada dua MA (yang boleh dikelnali sebagai sederhana, eksponen atau lain-lain), salah satunya beralih ke atas, yang lain - ke bawah ke peratusan tertentu (disebut pekali envelopes).
 
Kadang-kadang garis ketiga digambarkan, atau MA tengah, bermula dari mana peralihan dibuat.
 
Contohnya, envelope 2% MA akan kelihatan seperti dua jalur - yang pertama adalah MA,bertukar ke atas sebanyak 2%, yang kedua bertukar ke bawah sebanyak 2%. Dipertimbangkan bahawa envelope menentukan sempadan (atas dan bawah) pasangan harga mata wang berubah. Prinsip penggunaan jalur MA adalah seperti berikut: setelah beberapa perubahan, harga selalu kembali ke arah aliran umum (ke pusat moving average). Ia berlaku kerana semakin berbeza harganya dari kecenderungannya, semakin banyak pedagang menetapkan keuntungan dengan mengembalikan harga ke arah biasa.
Semakin besar turun naik pasaran yang dianalisis, had jalur yang lebih luas harus dipilih.
 
Penggunaan MA envelopes.
 
Terdapat sebilangan kaedah penggunaan MA envelopes.
 
Setelah pemilihan pekali peralihan yang tepat, jalur atas digunakan sebagai tahap rintangan dan yang lebih rendah sebagai tahap sokongan. Strategi yang sesuai untuk ini adalah menjual di tahap atas dan membeli di bahagian bawah.
 
Penggunaan garis putus sebagai petunjuk perkembangan pergerakan.
 
Kadang-kadang Moving Average Envelopes digunakan sebagai penapis, sambil memanfaatkan isyarat crossover harga oleh MA. Oleh itu, pembelian, cotohnya, dilakukan, ketika harga mata wang pada mulanya melintasi MA ke atas, dan kemudian bahagian atas envelopes. Penjualan dicapai dalam keadaan yang bertentangan: ketika harga pertama kali melintasi MA ke bawah, dan kemudian jalur envelopes bawah. Strategi seperti  itu mengurangkan jumlah isyarat palsu (kerana pedagang tidak memasuki pasaran pada awalnya, ketika harganya masih dalam envelopes), tetapi ketika trend itu nyata, isyarat itu muncul sedikit kemudian, dan pedagang kehilangan bahagian pergerakan trend (sama dengan atau lebih daripada pekali envelopes). Strategi ini dijelaskan dengan baik dalam buku oleh Charles Le Beau, David W Lucas 'Panduan Pedagang Teknikal untuk Analisis Komputer Masa Depan'. Seperti halnya dengan parameter SMA yang menentukan, pedagang yang menggunakan envelopes itu, menghadapi dilema, sama ada untuk mendapatkan lebih banyak kemasukan penembusan palsu, atau untuk melepasi bahagian trend. Teknik pertama kebanyakan digunakan untuk perdagangan jangka pendek, yang kedua - untuk perdagangan jangka pendek dan jangka panjang.
 
Kekurangan Envelopes
 
Seperti setiap indikator, dibuat berdasarkan MA, sampul surat MA ketinggalan. Sampul surat MA tidak dapat masuk ke dalam turun naik semasa pasaran, seperti Bollinger Bands, contohnya.
 

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang ingin anda tambahkan?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda sangat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan tinjauan dalam talian kami.

smile""