empty
 
 
Kako koristiti Fibonačijeve nivoe u stilu Džo DiNapolija

Kako koristiti Fibonačijeve nivoe u stilu Džo DiNapolija

Fibonačijevi nizovi odbijanja i proširenja u stilu Džo DiNapolija, ili jednostavno – DiNapolijevi nivoi, se trebaju razmotriti kao ceo sistem. Nijedan element ne treba da se posmatra kao zaseban.

Ispod se nalazi koncizan pregled kako koristiti Fibonačijeve nivoe za trejdovanje u DiNapolijevom stilu.

Od svih dostupnih nivoa odbijanja (.236, .382, .50, .618, .764) DiNapoli je izabarao samo 2 – .382 i .618. Po našem mišljenju on je izabrao dva nivoa jer se toliko njih koriste za ulaze, i nije važno na koji ulazite – 61.8% ili 76.4% - u oba slučaja Vaš zaštitni stop će biti ispod/iznad početka talasa (ili reakcije). Možete videti kako korektivne Fibonačijeve tačke izgledaju na Fig.1. A znajući DiNapolijeve tehnike ulaza ova dva nivoa su više nego dovoljna.

Slika 1. Korektivne Fibonačijeve tačke

Broj nivoa proširenja takođe nije tako velik. Autor koristi samo njih 3, a još jedan – super proširena objektivna tačka – je dodata kasnije od strane drugih trejdera koji koriste njegovu tehniku.

1. COP - ugovorena objektivna tačka = .618 dužine talasa A izmerene od kraja korektivnog talasa B;

2. ОР - objektivna tačka = 100% dužine talasa A izmerene od kraja talasa B;

3. XOP - proširena objektivna tačka = 1.618 dužine talasa A izmerene od kraja talasa B;

4. SXOP - super proširena objektivna tačka = 2.618 dužine talasa A izmerene od kraja talasa B.

Najatraktivnija i najlogičnija tačka u primeni ovih određenih proširenja je ta da dužina korektivnog talasa takođe igra svoju ulogu – sva merenja počinju od kraja korektivnog talasa B. Mi verujemo da je ova tehnika veoma logična i razumna.

Početnici u trejdovanju valutama često smatraju proširenja i odbijanja talasa uzrokom nejasnoća. Kako bi uveo red u izračunavanja Džo DiNapoli uvodi termin "reakcioni broj" koji predstavlja specifičnu korektivnu Fibonači tačku. Ispod se nalazi slika koja pokazuje reakcione brojeve i njihova odgovarajuća Fibonači proširenja. Zahvaljujući reakcionim brojevima znaćete šta svaka tačka proširenja znači i odakle proizilazi. Takođe možete uočiti oblasti "druženja" – gde se proširenja različitih reakcionih brojeva, bar približno, nalaze u jednoj oblasti.

Poslednja slika pokazuje sva aktuelna Fibonačijeva odbijanja, proširenja i oblasti u kojima se prepliću, dajući snažnu podršku i otpor.

Nazad na listu članaka
Otvori račun
Otvori račun
Uplati depozit
Uplati depozit
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.