empty
 
 

Strategija Forex skalpovanja “20 pipova dnevno” omogućava trejderu da ostvari 20 pipova dnevno, tj. najmanje 400 pipova nedeljno.

Prema ovoj strategiji određeni valutni par se mora kretati aktivno tokom dana i da bude što je moguće nestalniji. GBP/USD i USD/CAD parovi se smatraju najpogodnijim. Sa trgovinom ne treba početi pre 12.30 GMT zbog nestalnih kretanja američke sesije, pod uslovom da se tog dana ne očekuju važne vesti iz oblasti ekonomije. U slučaju da postoje, neophodno je ući na tržište nakon objave vesti.

Trejderu se preporučuje da izabere podešavanja intervala od 30 minuta za indikator standardni srednji Momentum 5 u okviru trejding terminala i 20 SMA pokretni prosek.

Zatvaranje sveće koje se nalazi iznad 20 SMA i Momentum indikator fiksiran iznad prosečnog nivoa pokazatelj je tačke ulaska na tržište za dalju kupovinu. Kada cena opadne ispod pokretnog preseka, a Momentum indikator se nalazi ispod prosečnog nivoa, neophodno je započeti sa prodajom. Kada se u slučaju otvorene pozicije cena sprema da pređe liniju od 20 SMA, poziciju treba zatvoriti.

Prekid gubitka i Ostvari profit postavljaju se na nivo od 20 pipova. S obzirom da je interval kratak, moguće je koristiti Prekid praćenja (od 1 pipa). Druga opcija jeste postavljanje naloga na nulu kada cena pređe 10 pipova.

Stvaraoci strategije veruju da strategija 20 pipova dnevno može biti profitabilna jedino ukoliko se primene sve gorenavedene preporuke.

Nazad na listu članaka
Otvori račun
Otvori račun
Uplati depozit
Uplati depozit
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.