empty
 
 

PAMM račun je način investiranja gde se sredstva poveravaju trejderu i gde trejder menadžer nakon uspešne trgovine ostvaruje određeni deo profita.

Princip rada PAMM računa

Investitori uplaćuju svoj novac na račun trejdera menadžera. Trejder menadžer trguje koristeći sopstveni kapital, pa se sve operacije proporcionalno prebacuju na račune investitora. U slučaju ostvarivanja profita, on se deli između investitora i trejdera menadžera na osnovu od visine depozita. Sem toga, trejder menadžer ostvaruje udeo profita.

Stepen rizika

Investiranje putem PAMM računa predstavlja metod rada koji može dovesti do velike zarade na Forex tržištu, posebno ukoliko trejder nije u mogućnosti da sve svoje vreme posveti trgovanju. Sem toga, PAMM računi Vam mogu doneti dobar dodatni prihod u slučaju kombinovanja glavnog posla sa trgovinom na tržištu valutama. Međutim, treba imati na umu činjenicu da investiranje u PAMM račune nedvosmisleno nosi određeni stepen rizika. Trgovina koju vrši trejder menadžer sa sredstvima investitora može doneti dobitak ili gubitak. Zato biranju trejdera menadžera treba pristupiti veoma ozbiljno.

Po pravilu, pre investiranja u PAMM račune, potrebno je istražiti profesionalne karakteristike kandidata. Prvo treba obratiti pažnju na broj izvršenih trgovina i njihove ishode, a zatim na iskustvo u aktivnostima trgovanja i veštine upravljanja PAMM računima. Profesionalni trgovac predstavlja recept za ostvarivanje profita na osnovu investicija.

Sigurnost

Za osiguarnje bezbednosti PAMM računa koriste se određena pravila. Najpre, trejder menadžer kapital investitora može koristiti samo za sprovođenje operacija trgovine. Trejderu nisu dostupne bilo koje druge radnje sa računom investitora.

S obzirom da PAMM račun takođe obuhvata sredstva trejdera menadžera, uspešna trgovina i njemu donosi određenu dobit. Sve aktivnosti trejdera menadžera su vidljive i mogu se pratiti u svakom trenutku, a sopstvena sredstva je sa PAMM računa moguće povući brzo. Dalje, investitor sam određuje stepen rizika, ograničavanjem mogućih gubitaka.

Da ne bi izgubili sredstva i da bi ostvarivali stalan veliki profit - budući investitori PAMM računa treba da se pridržavaju osnovnog pravila bezbednosti: rada sa trejderom menadžerom isključivo pomoću brokerske kompanije. U drugom slučaju investitori snose rizike od gubitka svojih investiranih sredstava.

Nazad na listu članaka
Otvori račun
Otvori račun
Uplati depozit
Uplati depozit
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.