Facebook
 
 

Obrazac Zastavica (Pennant) je veoma poznat obrazac koji se naširoko koristi u tehničkoj analizi. Ovaj oblik se redovno nalazi na trgovačkim grafikonima skoro svih valutnih parova.

Obrazac Zastavica se može javiti i kada dominira kupovina i kada dominira prodaja. Kada dominira kupovina jarbor je usmeren nagore a Zastavica se nalazi na vrhu. Jarbol Zastavice kada dominira prodaja je usmeren nadole sa formiranjem ugla na najnižoj tački trenda.

Obrazac Zastavica Obrazac Zastavica

Obrazac Zastavica započinje sa jarbolom u obliku niza sveća koje se kreću u istom pravcu. Ovo može predstavljati trend ili jednostavni impuls cene. Dalje dublje praćenje tržišta neposredno nakon dostizanja najniže tačke dominantne prodaje (najviše tačke kada dominira kupovina) omogućava nam da odredimo formiranje završnog dela obrasca - simetričnog trougla. Imajte na umu da se obrazac Zastavica formira veoma brzo. U trenutku kada dve linije koje prolaze kroz najviše i najniže vrednosti oštro konvergiraju jedna drugoj dolazi do formiranja malog trougla i tada jasno možemo da kažemo da se Zastavica formirala.

Obrazac Zastavica

Odgovarajuće vreme za ulazak na tržište jeste kada cena probije liniju Zastavice koja formira trougao u pravcu njenog glavnog trenda u odnosu na jarbol.

Aktuelni obrasci

Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.