empty
 
 

Swap-free se takođe nazivaju islamskim računima zato što su vlasnici tih računa pripadnici islamske veroispovesti. Prema pravilima mohamedanske religije, bilo koja poslovna transakcija, u kojoj jedna od strana mora platiti ili dobiti nešto od druge strane, je strogo zabranjena.


Islamski ili swap-free računi podržavaju transakcije bilo kojim valutnim parom i ako se pozicija zatvara posle ponoći trejder ništa ne dobija, a ništa se ni ne povlači sa trejderovog računa bez obzira na obim otvorene pozicije kupovine. Islamski računi su napravljeni posebno zbog Muslimana, zato što je kreditiranje swap-ova i dobiti u suprotnosti sa njihovom religijom.


Računi na koje swap ne utiče omogućavaju njihovim vlasnicima da drže pozicije onoliko dugo koliko je potrebno. U ovom slučaju rezultat trejdovanja zavisi samo od promene kursa valute tokom određenog vremenskog perioda.


Zbog ove svoje osobenosti swap-free računi su postali popularni u islamskim zemljava a i širom sveta. Mnogi Forex brokeri nude besplatno swap-free uslugu.


Nazad na listu članaka
Otvori račun
Otvori račun
Uplati depozit
Uplati depozit
Ne možete da razgovarate sada?
Postavite pitanje kroz ćaskanje.
Widget callback